Details – Soccerspeler

De soccerspeler staat links op het veld en heeft de mogelijkheid om meer rust in het spel te brengen door een extra soccer-touch te gebruiken.

Daarnaast is de soccerspeler verantwoordelijk voor de back-up bal indien de bal niet bij de trampoline speler terecht komt.

 

Verhaal Marlou
Als soccerspeler ben ik verantwoordelijk voor het minimaal 1 keer aanraken van de bal met het hoofd, de knie, de voet of de borst. Het makkelijkste is om de bal met je hoofd te spelen, waardoor je de meeste controle over de bal houdt. Een andere optie is om de bal met de knie omhoog te spelen en deze vervolgens met het hoofd door te spelen. De soccerspeler heeft namelijk de mogelijkheid om een extra soccer-touch te gebruiken om meer rust in het spel te brengen. Persoonlijk vind ik de soccer-touch met de binnenkant van de voet of met de wreef het moeilijkst, omdat je hierdoor vaak snel de controle over de bal verliest.

In het begin moest ik heel erg wennen om een soccer-touch op het veld goed en beheerst uit te voeren, maar na een tijdje bossaballen merkte ik vanzelf dat je dit snel onder de knie krijgt!

 

Verhaal Eelco
Toen ik begon met Bossaballen was dit de eerste plek waar ik wilde gaan staan, altijd hoog gevoetbald dus ik dacht dat doe ik wel even. Nouuu dat ging iets minder soepel dan ik had verwacht, voetballen op een luchtkussen vergt toch wel iets meer stabiliteit en controle dan op de grond. Na een tijdje oefenen krijg je iets meer beheersing en dan ga je ook voor jezelf uitzoeken hoe dat je de soccer touch het makkelijkst maakt voor jezelf. Het lastige aan soccer vindt ik rust creëren, ja je mag de bal twee keer aan raken dat scheelt. Maar je wilt natuurlijk de eerst bal zo neerleggen dat je de tweede bal ook rustig kan spelen. Hier is het voor iedereen anders wat die fijn vindt, de één wil de eerste keer aanraken de bal lekker hoog spelen en daarna met het hoofd door en de ander weer iets minder hoog etc. Ik zelf leg de bal het liefst op me knie en daarna met mijn voet doorspelen.  Het blijft oefenen en uitzoeken hoe soccer touch het makkelijkst wordt voor je zelf, maar het gaat lukken haha. Ik wil met soccer zo ver gaan dat ik alle tijd en rust heb en zo’n beetje alles kan opvangen met soccer, maarja dat is nog een hele tijd oefenen! Het mooie aan soccer is ook dat je bijna overal voor kan duiken/springen/rennen, je hoeft hem maar één keer aan te raken dat die omhoog gaat en dan kun je de bal daarna weer corrigeren.  Veel oefenen en blijf jezelf uitdagen, dan krijg je het onder controle!